JÁTÉKOS KÉPESSÉGFEJLESZTÉS

Jártál már úgy te is, hogy nem tudod gyermekedet asztalhoz csalogatni, hogy ceruzát fogjon a kezébe, vagy színest? Volt már olyan érzésed, hogy a hasonló korú gyerekek többet tudnak, vagy ügyesebbek, mint a tied? Kifogytál az ötletekből, kint pedig esik az eső már napok óta, és a lakás már egy igazi harctér lett? Hát itt vagyok neked, hogy segítsek!

Gyakorlás nélkül a kézügyesség nem alakul ki, pedig az nélkülözhetetlen a gyermekek számára, hogy összehangoltan tudjanak cselekedni. Másrészt, a tehetség is fejlesztésre szorul, különben elvész.
A gyerekek szívesen választanak olyan tevékenységeket, amelyek kihívást jelentenek az éppen aktuális szintű kézügyességük szempontjából. Ezért, ajánljuk fel gyermekünknek már 2 1/2 – 3 éves korban ezeket a játékos tevékenységeket (a tépkedést, a firkálást, a hajtogatást, majd kicsit később a vágást is), és kínáljuk fel szabadon szórakozásként a 7-8 éveseknek is, hiszen a játékos gyakorlás varázslatokra képes.
A fejlesztések lényege a játékosság, a kényszer nélküli gyakorlás, amikor maga a gyermek kéri, hogy „még egyszer, ... meg még egyszer..., ismételjük meg megint” – legyen szó versről, manuális tevékenységről, meséről vagy mozdulatról. Ha közben élvezi, nevet és szórakozik könnyebb lesz célba érni, vagyis a képességet elsajátítani és tökéletesíteni. Addig még a gyakorlás nem nyűg, kötelesség, vagy feladat, hanem játék és szórakozás, addig van értelme, addig nem nehéz, és addig úgy gyűri le csemeténk az „akadályokat”, hogy észre sem veszi. És, nem ez a kellemes élet egyik fő szempontja? A kellemes életé – gyermek és szülő számára egyaránt!

 

VÉLEMÉNYEK A KIADVÁNYOKRÓL

"Még soha egyik gyerekem sem mondta rá azt, hogy „én ezt nem tudom megrajzolni".”

Tóth Ágnes óvónő
ARADI UTCAI ÓVODA
Budapest

"Tetszik az újszerűsége és a gyorsan megtapasztalt fejlesztő hatása!"

Kifor Lászlóné Zsuzsa óvónő
ZÖLDERDŐ ÓVODA
Logopédiai és Természetvédő Óvoda Alapítvány
Budapest

"Tépkedős-ragasztós: az abszolút kedvenc. Egy klinikai pszichológus, Tóth Kása Ottília úgy döntött, hogy értelmes, jól kitalált mesés foglalkoztatót kínál gyerkőcnek (3 éves kortól iskolakezdésig) –szülőnek. A tépkedős füzetben két testvér indul látogatóba Ómamához és Ópapához. A könyvben található színes papírok tépkedésével kell őket felöltöztetni, uzsonnát varázsolni, baromfiudvart benépesíteni… számtalan vicces feladat vár, mire célhoz érünk (persze Ópapának bajszot ragasztunk, Ómamának meg kontyot „fésülünk”)"

Szekeres Mónika
Óperenciás Gyermekkönyvek és Játékok háza, Piliscsaba
Mese-ha jó Gyermekkönyvek és Játékok háza, Solymár

KÉPGALÉRIA AJÁNLÓ

Óvodáknak, iskoláknak tartok országszerte előadásokat, tanácsadást fejlesztésről, kompetenciákról, tehetséggondozásról, problémamegoldásokról. Itt találsz képeket néhány olyan eseményről, ahol ezekkel a foglalkoztatókkal játszunk.

KAPCSOLATFELVÉTEL

Ha kérdésed van, vagy úgy érzed tudok segíteni, hívj fel, írd le gondodat, és én szívesen jövök, vagy válaszolok. A kapcsolatfelvétel űrlapon írhatsz üzenetet, vagy felhívhatsz telefonon: 06/20/590-61-70.